Herinneringsdozen

Herinneringsdozen

De laatste tastbare herinneringen verdienen een mooie bewaarplek, vooral als deze gemaakt is in je eigen stijl of smaak, of die van je geliefde. De dozen worden uit verschillende lagen karton gemaakt, en zijn daarom heel stevig. Daarna met zorg bekleed met linnen of papier, of een combinatie ervan. Er kunnen eventueel vaste vakken in, maar ook een uitneembare laag, zodat je bijvoorbeeld onderin een (condoleance)boek kunt bewaren, en bovenin wat anders. Op deze pagina laat ik als voorbeeld een aantal eerder gemaakte opdrachten zien.


Doos met scharnierend deksel, aan buitenzijde bekleed met zwart linnen en grijs-zwarte linodruk van Goedesierpapier, en aan de binnenzijde bekleed met rood suede-papier. Onderin een vak voor een A4-map, bovenin een laag voor persoonlijke spulletjes. Japanse sluiting van rood linnen met sluitbeentjes.

Doos A5-formaat, passend gemaakt om condoleanceboek. Combinatie van natuurlinnen met handgeschept papier uit Thailand. Het boekje is door middel van een stokje gebonden. Datzelfde stokje is gebruikt als knopje op het asdoosje.

Japanse omslagdoos, 30x30 cm. Aan buitenzijde bekleed met handbeschilderd linnen, de binnenzijde met groen reliëfpapier. Twee grote vakken om boek(en) en herinneringen in op te bergen.

A4-doos, model 'schoenendoos', waarvan onderkant bekleed is met grijsgroen linnen, het deksel met handgeschept papier uit India, en de binnenkant met creme reliëfpapier. Twee vakken.

Japanse omslagdoos, (ongeveer) A5; door de sluiting en de twee kleppen lijkt de inhoud nog persoonlijker, waardevoller. Aan de buitenkant bekleed met paars linnen, binnenzijde met grijs reliëfpapier. Het condoleanceboekje bovenin zit in een losse laag die uit de doos te halen is. Het boekje is bekleed met natuurlinnen, door Atelier STRO met de hand beschilderd met ecoline.

© Miu de Vries | LinkedIn | Facebook