Condoleanceboek

Condoleanceboek

Tegenwoordig kan je bij een herdenking losse kaarten laten invullen door de aanwezigen. Mensen hoeven dan niet meer in een rij te staan om het condoleanceregister te tekenen. Om deze losse kaarten naderhand een mooie plek te geven, zijn er verschillende manieren om ze te bewaren. In een boek, of (los) in een gepersonaliseerde doos.

Ook als er een digitaal condoleanceregister is opgezet, kun je er ook voor kiezen om die teksten te (laten) printen. Je kunt het dan alsnog mooi laten inbinden.


Hieronder enkele voorbeelden (klik op de afbeeldingen om te vergroten). Formaat, kleuren en kleurcombinaties kunnen natuurlijk naar wens worden aangepast.

Japanse bindwijze met (lees)lint. Omslag bekleed met natuurlinnen, met uitgesneden hart waardoor het schutblad (of de naam, of een foto) te zien is. Hier met handgemarmerd schutblad in de kleuren blauw en brons.

Binding met lijm, band helemaal om inhoud heen. Achterkant en deel voorkant bekleed met linnen, voorkant verder bekleed met handgezeefdrukt papier in zachtrose, creme en groengrijze tinten ('Goedesierpapier' van Atelier Lenneke Saraber). Naam gedrukt op de rug in oudrose kleurfolie. Schutbladen en leeslint in bijpassende kleuren.

Binding met twee busschroeven. Op de voorkant is onder de bekleding (kunststof met leerprint) een verhoogde vorm aangebracht (hier hart, maar dit zou ook een andere vorm kunnen zijn). Naam gedrukt in goudfolie aan de voorzijde. Schutbladen, rug en leeslint in zelfde kleur.

Binding door (lees)lint. Achterkant en deel voorkant bekleed met linnen, voorkant verder bekleed met handgezeefdrukt papier in grijs-zwart bloemmotief ('Goedesierpapier' van Atelier Lenneke Saraber). Naam gedrukt in grijs folie. Schutbladen in zelfde kleur als het lint.

© Miu de Vries | LinkedIn | Facebook